دادهها هرگز خواب ندارند. در هر دقیقه از شبانه روز حجم عظیمی از اطلاعات از طریق اپلیکیشنهای تلفنها و تبلتها، یا از طریق مرورگرها و وبسایتها در گستره اینترنت به پرواز در میآید. عکسها و ویدیو هایی که آپلود میشوند، وب سایتها و صفحاتی که مرور و به روز میشوند، همه نشانگر رشد فزاینده به اشتراک گذاشتن و دریافت اطلاعات از طریق این شبکه مجازی هستند که دنیای واقعی ما را به دهکدهای جهانی شبیه کرده.
اما در هر دقیقه از زندگی، چه اتفاقاتی در اینترنت رخ میدهد؟ تعدادی از پاسخها اینجا است. در هر دقیقه:
- اینترنتِ موبایل صاحب 217 کاربر جدید میشود
- کاربران یوتوب 48 ساعت ویدیو را به اشتراک میگذارند
- کاربران سرویسهای ایمیل 204,166,667 پیام را رد و بدل میکنند
- گوگل بیش از 2,000,000 درخواست جستجو دریافت میکند
- کاربران فیسبوک 684,478 محتوا را به اشتراک میگذارند
- مصرف کنندگان 272,000 دلار صرف خرید آنلاین از وبسایتها میکنند
- کاربران توییتر بیش از 100,000 توییت میفرستند
- کاربران اپل 47,000 دانلود اپلیکیشن انجام میدهند
- برندها و سازمانها در فیسبوک، 34,722 عدد Like جدید دریافت میکنند
- صاحبان وبلاگ در Tumblr تعداد 27,778 مطلب جدید منتشر میکنند
- کاربران Instagram نیز 3,600 عکس تازه را به اشتراک میگذارند
- کاربران Flickr هم 3,125 عکس تازه را اضافه میکنند
- کاربرای Foursquare تعداد 2,083 محل جدید را به اشتراک میگذارند
- کاربران Wordpress تعداد 347 مطلب جدید را منتشر میکنند
- و سر انجام، (در هر دقیقه) 571 وب سایت جدید ساخته میشود.
اینها تنها تعدادی از مهمترین اتفاقاتی هستند که در هر دقیقه از دنیای اینترنت رخ میدهد. در کنار این موارد، بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که اینک 2.1 میلیارد نفر در دنیا به اینترنت دسترسی دارند که رشد 6.59 درصدی بین سالهای 2010 و 2011 و امسال را نشان میدهد.
http://narenji.ir
فقط کمی اغراق کردهایم اگر بگوییم که اینترنت اینجا بین این سیمها و لوله های رنگارنگ زندگی میکند. تصاویری که در زیر میبینید مربوط به "دیتا سنتر" شرکت عظیم گوگل است، در بین این لولهها و سیمهای رنگارنگ و نور چراغها روزانه میلیون ها ایمیل، جستجوی اینترنت، دانلود اطلاعات و ... انجام میشود. البته شاید در این تصاویر از دیدن لوله های رنگارنگ تعجب کنید، اما باید گفت خنک نگه داشتن دهها هزار سروری که در این ساختمانهای بزرگ وجود دارد به چنین تاسیساتی هم نیاز دارد.
بدینصورت که وقتی شما در گوگل، کاری نظیر سرچ کردن را انجام میدهید، این درخواست در این دیتاسنترها پردازش می شود، گوگل می گوید این دیتاسنتر عظیم دارای 45000 سرور در 45 بخش مختلف هست که درون محفظه های بزرگی تعبیه شده است.
این سرورهای عظیم که بدون وقفه در تمام مدت شبانه روز مشغول پردازش اطلاعات هستند از محافظت شده ترین مکانهای گوگل به حساب میآیند و حتی بسیاری از کارمندان گوگل هم بدلیل محرمانه بودن، اجازه ورود به آنجا را ندارد ... در این میان شاید بتوان گفت "کنیه ژو" تنها عکاسی بوده که فرصت داشته تا به قلب یکی از امنیتی ترین "دیتا سنتر"های دنیا نفوذ کند و تصاویری که در زیر مشاهده می کنید را تهیه و منتشر کند. شاید ژو یکی از خوش شانسترین عکاسانی بوده که به این مکان راه یافته است، جایی که به قول او اینترنت در آنجا زندگی میکند.